Home | Webcam | Site overzicht
U bent hier: Home » Contact en meer » Dagje uit

Oud-Hollandse Spelen

Altijd wat te doen...

Diverse activiteiten zijn er te doen bij De Pineta. Zo beschikken we over diverse oud-hollandse spelen en bijvoorbeeld ook over klompjesgolf. Buiten is een speelweide met diverse speeltoestellen voor onze gasten.

Overzicht van de oud-hollandse spelen

Een rondrit door de bossen van Nunspeet met een huifkar. Dit is leuk te combineren met bijvoorbeeld een picknick in het bos of een gezellige stop voor een drankje met bijvoorbeeld de echte Nunspeetse Zwienenkeutels. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Een boeiend diaklanbeeld met Rien Mouw ! Door middel van een professioneel diaklankbeeld maakt u samen met Rien Mouw een onvergetelijke tocht over de Veluwe.
Tijdens de presentatie heeft u geen last van storende donkerpauzes maar vloeien de beelden langzaam in elkaar over, waardoor u vaak 2 beelden tegelijk ziet die prachtig in elkaar overlopen.
De passende achtergrondmuziek en natuurgeluiden zijn van hoge kwaliteit. Rien Mouw gebruikt hiervoor eigen apparatuur.
De live vertelling van Rien Mouw is boeiend van begin tot eind. Hij heeft een echte “vertelstem” en heeft zich getraind om duidelijk en niet te snel te spreken. U kunt zijn prachtige en vaak spannende vertelling dan ook moeiteloos volgen.
Het diaklankbeeld is zeer afwisselend. Het begint met prachtig overvloeiende beelden van winter en voorjaar (landschap en wild). Daarna komt er een uniek gedeelte; een bezoek aan een aantal, nog op een bijzondere manier levende, oude veluwenaren. Rien Mouw maakt u deelgenoot van hun leven zonder deze mensen bespottelijk te maken. Hij komt veel bij hen over de vloer en heeft grote bewondering voor hun levenswijze. Maar hij maakt er ook weleens heel bijzondere dingen mee. Verder ziet u in dit gedeelte ook beelden van fraaie oude veluwse boerderijen e.d.
Het tweede gedeelte begint met een indrukwekkend verhaal over de waterkringloop. Het begint aan het Veluwemeer, daarna gaat u naar Zwitserland (gletsjers) en dan, via rivieren, weer terug naar het Veluwemeer. Het volgende onderwerp is de zandverstuiving. Rien Mouw vertelt u hoe de zandverstuiving is ontstaan, daarna gaat het er flink stormen (donkere luchten, gehuil van de wind en onweer) en als, tegen de avond, de storm geluwd is kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. Het klankbeeld eindigt met een spannend verhaal over het absolute hoogtepunt in het Veluwse natuurgebeuren: de bronsttijd (paartijd) van de edelherten (compleet met beelden en geluiden van burlende en vechtende herten).
De tijdsduur van het diaklankbeeld is ongeveer 2 x 35 minuten. Op verzoek is eventueel een kortere versie mogelijk (bijvoorbeeld 1 x 50 minuten).

Er op uit met de Solex

Ervaar het nostalgische gevoel van de Black 'n Roll of Solex. Lekker rond tuffen op de Solex over de Veluwe .

Met de solex op pad staat garant voor een onvergetelijke dag met veel hilariteit en natuurlijk een hoop geschud en getril voor het echte Solexgevoel.

De Solexen zijn per 4 uur te huur en alleen voor personen boven de 21 jaar die in bezit zijn van een bromfietscertificaat of een rijbewijs.

Een rondrit met een bus over de Veluwe onder leiding van een gids. Door vele contacten met diverse busmaatschappij's kunnen wij u een zeer interesant voorstel aanbieden.De ConferenceBike is een grote driewieler waar zeven mensen in een kring op kunnen zitten. Eén persoon stuurt en de rest kan lekker rondkijken of met elkaar kletsen terwijl ze trappen. Eén ding is zeker u trapt moeiteloos in het rond ook als er iemand niet meetrapt.

Of u nu een uur, 2 uur of een hele dag op onze KletsFiets rond gaat rijden een ding is zeker het is een groot FEEST op wielen! Ook zult u een hoop bekijks hebben op deze unieke fiets.

De KletsFiets is voor allerlei doeleinden te gebruiken. O.a. bedrijfsfeesten, familiefeesten, vrijgezellenfeesten, bruiloften of gewoon gezellig een dagje uit met het gezin. Voor bedrijven is de KletsFiets uitermate geschikt voor een vergadering in de natuur of een dagje teambuilding.

Voor uitgebreide informatie kunt u
telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Wij zullen uw vragen graag beantwoorden.

Zalencentrum De Pineta ligt aan de rand van een uitgestrekt bosgebied waar het heerlijk is om te mountainbiken. Wij verzorgen graag voor u de ATB fietsen, en zelfs is het mogelijk om dit onder begeleiding te doen . Deze persoon een zeer ervaren ATB-er en kent de omgeving op z'n duimpje!

Uiteraard is het ook mogelijk om met een groep een leuke tocht te maken op een tandem of een normale fiets. Of het nu gaat om 15 of 150 personen , wij regelen het graag voor u. Inclusief een lekkere picknick onderweg of bijvoorbeeld een lunchpakket. Mogelijkheden genoeg !